NFV/SDN

Comarch NFV/SDN

Als het concurrentievoordeel van uw bedrijf bestaat uit het leveren van innovatieve diensten en een naadloze digitale ervaring, moet u vermijden dat bedrijfskosten of netwerkbeperkingen u hinderen bij het concurreren met andere CSP's en OTT-spelers. Software Defined Networking (SDN) en Network Function Virtualization (NFV) zijn de allernieuwste baanbrekende technologieën waarmee telecombedrijven kunnen beantwoorden aan de uitdagingen van het digitale tijdperk en het Internet of Things (IoT). Lagere investerings- en werkingskosten kunnen service- en applicatie-innovaties vrijmaken en zo het rendement van netwerkinvesteringen verhogen.

De langetermijnvisie: een netwerk omvormen tot een gedistribueerde cloud

Het idee achter NFV/SDN is dat met deze nieuwe technologie telecombedrijven netwerkknooppunten kunnen omvormen tot microdatacenters, waarin niet alleen de via software geïmplementeerde netwerkfunctie (Virtualized Network Function), maar ook klantapplicaties worden gehost. Op deze manier kan het netwerk worden omgevormd tot een gedistribueerd platform dat zichzelf dynamisch kan aanpassen voor betere afstemming op klantapplicaties en brontoewijzing gebaseerd op de behoeften van klantapplicaties. Zo wordt de weg gebaand voor Edge computing, een functie voor netwerken met lage latentie voor Internet of Things (IoT)-applicaties. Voor klanten betekent dit een betere ervaring en de mogelijkheid om gebruik te maken van eennieuw soort diensten in het IoT-domein, waarvoor applicaties aan de rand van het netwerk moeten worden geplaatst.

 

Het netwerk als een gedistribueerde cloud waarbij netwerkmicrodatacenters VNF’s en applicaties op dezelfde locatie kunnen hosten

 

Voordelen

Implementatie van multi-domein, gevirtualiseerd en niet-gevirtualiseerd beheer en orkestratie

Vermijd invoering van een ‘nieuwe silo’: NFV/SDN: Comarch OSS kan de ‘traditionele’ overkoepelende rol vervullen en tegelijkertijd deel uitmaken van de SDN-controller en NFV MANO (beheer en netwerkorkestratie).

Beheer van zowel het ‘traditionele’ als het NFV/SDN-netwerk...

...om een problematische ‘overgangsperiode’ te vermijden en de impact van SDN, NFV en het traditionele netwerk voor de klant te berekenen.

Implementatie van end-to-end-gebaseerde automatisering gebaseerd op klantenservice

Profiteer van zowel een ‘netwerk’ – als een klantenserviceweergave voor de SDN-controller en MANO en implementeer eenvoudig het netwerk als cloudvisie op basis van klantenservice/applicaties.

Voordeel van de volledige end-to-end-weergave

Automatiseer onbeperkte SDN en NFV MANO naar een gevirtualiseerd domein met behulp van de volledige end-to-end-weergave die wordt geleverd door OSS (en BSS), en introduceer snel diensten op basis van gevisualiseerde en fysieke netwerkfuncties.

Verkort de time-to-market

Verkort de time-to-market voor nieuwe diensten met beheer van alle ‘abstractielagen’. Beheer de commerciële aspecten van diensten, zowel high-level- als low-levelontwerp, met inbegrip van de gevirtualiseerde en niet-gevirtualiseerde netwerkfuncties die nodig zijn voor de implementatie van klantenservices.

Orkestreer uw netwerk

Stimuleer servicekoppeling en bijbehorende orkestratie van netwerkfuncties dankzij de klantenservice onder impuls van het servicecatalogusmodel, en stem de klantenservices op elkaar af met low-levelnetwerkorkestratie.

Bereik consistentie tussen low-levelbeheer en high-Level-netwerk en servicebeheer

Omdat Comarch OSS deel uitmaakt van NFV/SDN vermijdt u synchronisatie van de netwerkweergave tussen OSS- en NFV-/SDN-infrastructuur.

Verkrijg volledige netwerkzichtbaarheid

Maak netwerkplanning ‘zichtbaar’ voor de SDN-controller en NFV – het netwerk wordt beheerd op basis van wat er is gepland en wat de klant vraagt.

Gevirtualiseerde, real-time OSS

De sleutel tot succes is de hoge mate van automatisering en ‘intelligente’ algoritmen in NFV MANO (NFV-beheer en netwerkorkestratie) en in de SDN-controllerlaag. Deze ‘intelligentie’ vereist een end-to-end-weergave van de gevirtualiseerde en niet-gevirtualiseerde netwerken. Comarchs benadering bestaat uit het gebruik van gevisualiseerde OSS-functies voor implementatie van NFV MANO en verhoging van de functionaliteit van de SDN-controller:

SDN-architectuur: gebruik van BSS/OSS voor een end-to-end-weergave

 

NFV-architectuur: gebruik van OSS voor MANO en SDN

Ingebouwde modules

Network Inventory verzorgt de fysieke topologie van het netwerk en kiest de beste resultaten voor virtuele machine- en netwerkfuncties. Dataverkeertopologie wordt doorgegeven aan de SDN-controller, wat cruciaal is voor effectieve koppeling van gevisualiseerde en niet-gevirtualiseerde netwerkfuncties

Service Inventory levert de servicekoppelingweergave van het netwerk

NGSF Service Catalog en catalogusgebaseerde orkestratie zijn beide essentieel voor implementatie van servicekoppeling en dienstverlening aan klanten, op basis van de gevirtualiseerde en niet-gevirtualiseerde delen van het netwerk

Next Generation Service Assurance helpt inzicht te geven in de impact van fysieke hardwareproblemen op VM's, VNF’s, serviceketens en, uiteindelijk, de klant, en ondersteunt automatisering van het proces voor probleemoplossing

Performance Management (PM) en Service Quality Management (SQM) bewaken gevirtualiseerde en niet-gevirtualiseerde netwerkfuncties en zorgen ervoor dat SDN-controllers de netwerkconnectiviteit automatisch opnieuw kunnen definiëren, waardoor ook bij piekbelasting de best mogelijke klantervaring wordt geboden

Next Generation Network Planning maakt het mogelijk om zowel virtuele als niet-virtuele netwerken te plannen

Elementen van deze oplossing:

Gerelateerd materiaal

Wenst u meer informatie? Heeft u raad nodig bij het kiezen van een product?

Omschrijf uw behoeften en we bieden u een oplossing op maat.