Next Generation Network Planning

Efficiënte netwerkplanning is niet eenvoudig. Enerzijds moet u de netwerkbelasting voorspellen om de juiste netwerkcapaciteit te garanderen, knelpunten in het netwerk te voorkomen en altijd voorbereid te zijn. Anderzijds kan een onnodige investering een verwoestend effect op uw bedrijfsfinanciën hebben. Comarch Next Generation Network Planning komt de realiteit van de telecomsector tegemoet. Het wordt geleverd met een oplossing waarmee u een evenwichtige netwerkstrategie kunt opstellen en uw klanten tevreden kunt stellen met uw diensten.


Met Comarch Next Generation Network Planning kunnen operators de planning, het ontwerp en de optimalisering van het telecomnetwerk allesomvattend en efficiënt beheren. Procesgeorkestreerde planning is een toekomstbestendige manier om investeringen in het netwerk te doen, waarbij de bedrijfswaarde van de investering steeds belangrijker wordt in antwoord op de ontwikkeling van telecommogelijkheden. De oplossing vereenvoudigt het volledige gebruik van uw bronnen en past zich in bijna real-time aan de veranderende vraag aan.

 

De oplossing is volledig geïntegreerd met Comarch OSS en bestaat uit:

 

  • Business Process Management, dat de netwerkleveringsprocessen aanstuurt
  • Planning Framework, dat een uitgebreide reeks functies biedt zoals Network-, Live-, Integration- en Strategic-weergaven van het netwerk, een validatieprogramma waarmee u technische, zakelijke en klantgerelateerde regels kunt definiëren, technologische wizards voor de planning van RAN-, Transmission-, Core-, Access- en IT-netwerken. 
  • Resource & Network Inventory, dat alle verplichte gegevens opslaat en bewaart voor end-to-endnetwerkplanning, inclusief concept van logische apparaten en virtualisatie, evenals NFV-/SDN-gerelateerde integraties.
  • Configuration Management and Reconciliation, dat de planninglus sluit, automatisch provisieplannen in het netwerk importeert, het afstemmingsproces uitvoert en de netwerkweergave achteraf controleert.


De end-to-endverwerking van strategische, implementatie-, technische, operationele en administratieve procedures is geïntegreerd in één enkel OSS-platform voor een ongeëvenaarde zichtbaarheid van de uitgevoerde end-to-endbedrijfsprocessen.

 

Voordelen

Word flexibeler dankzij de Process Driven Inventory

Implementeer het beheer van bedrijfsprocessen en de automatische verdeling van taken volgens processtromen, technische, zakelijke en klantgerelateerde regels en de verantwoordelijkheidsmatrix om flexibeler en responsiever te worden.

Verlaag uw operationele kosten

Integreer standaardhulpmiddelen uit de branche in een ecosysteem met automatische synchronisatiemechanismen om te besparen op de operationele kosten.

Verlaag uw investeringskosten

Verbeter de coördinatie van de co-afhankelijke netwerkgerelateerde processen voor optimalisering van de investeringskosten om alle investeringskosten te verlagen.

Verlaag de time-to-market soepel

Bewaak de efficiëntie van de teams voor netwerktechniek met behulp van geünificeerde projectprocedures en configureerbare rapporten en verkort de time-to-market.

Blijf geïntegreerd met Assurance Domain

Synchroniseer gegevens en alarmen met SQM-/CEM-systemen om SON-integratie mogelijk te maken en implementeer gemakkelijk op kwaliteit gebaseerde activering van optimaliseringsprocessen.

Profiteer van een end-to-endnetwerkweergave

Plan en configureer het netwerk efficiënt, dankzij de accurate en gedetailleerde netwerkweergave die wordt gewaarborgd door mechanismen voor netwerkafstemming. Met Comarch Framework kunt u het netwerk vanuit verschillende perspectieven visualiseren en plannen, zowel op de strategische, lange termijn als op de integrerende, korte termijn.

Implementeer de overkoepelende OSS en blijf uw concurrenten voor

Comarch OSS vormt een overkoepelende OSS voor nieuwe gevirtualiseerde en oude werelden. Comarch OSS is dankzij zijn innovatieve en toekomstbestendige architectuur, geïntegreerd met het NFV-/SDN-framework op het gebied van inventaris, planning, configuratie en garantie.

Comarch Next Generation Network Planning

Elementen van deze oplossing:

Étude de cas

"Als onderdeel van de strategie van Telefónica spelen onze netwerk- en operatie-ondersteuningssystemen een cruciale rol bij het mogelijk maken van diensten die wij onze klanten aanbieden. Het implementeren van netwerkplanning van de volgende generatie van Comarch is een belangrijke stap richting het verbeteren van het rendement van netwerkplannings- en optimalisatieprocessen bij onze dochterondernemingen in Latijns-Amerika. Wij kozen voor Comarch omdat dit al heeft bewezen een vertrouwde partner te zijn van de Telefónica-groep in Europa en veel flexibiliteit heeft getoond bij het voldoen aan onze vereisten. De huidige implementatie zorgt voor een integratieplatform met een optimale OSS-oplossing die wordt geünificeerd en hergebruikt in de hele groep."

José González Díaz, directeur Transformatie en OSS, wereldwijd CTO bij Telefónica S.A.

Téléchargez l’Étude de cas >>

Gerelateerd materiaal

Wenst u meer informatie? Heeft u raad nodig bij het kiezen van een product?

Omschrijf uw behoeften en we bieden u een oplossing op maat.