MVNO/MVNE Solutions

Comarch biedt speciale oplossingen op maat van businessmodellen van MVNO’s (Mobile Virtual Network Operators) en MVNE’s (Mobile Virtual Service Enablers). Comarch-oplossingen bieden kosteneffectieve diensten die vaak gericht zijn op nicheklantsegmenten. Ze kunnen uitgroeien tot een extra bron van inkomsten voor uw bedrijf en ondersteunen een eenvoudig beheer van relaties met klanten en zakenpartners, van het assortiment aangeboden diensten en de inkomsten.


Deze end-to-endoplossing van Comarch voor MVNE’s is gericht op bedrijven die diensten leveren aan MVNO-operatoren. De oplossing voert taken uit die louter en alleen betrekking hebben op telecommunicatie (bijv. integratie met een MNO (Mobile Network Operator)-netwerk, productcatalogusklantbeheer, zelfbediening, het beheer van een netwerk van partners en convergente facturering), evenals taken met betrekking tot ERP (bijv.Comarch Altum).

 

DE IMPLEMENTATIE VAN DEZE OPLOSSING OMVAT:

  • Integratie met het MNO (Mobile Network Operator)-netwerk.
  • Directe ondersteuning door Comarch-experts tijdens het onderhandelingsproces met de MNO.
  • Configuratie van specifieke bedrijfsprocessen en introductie van klantbeheer-/zelfbedieningsfunctionaliteiten.
  • Configuratie van convergente productcatalogi en real-timebeheer van diensten (factureren, sessiebeheer en gegevenstoegang).
  • Configuratie van en toegang tot analyse-instrumenten ter ondersteuning van de huidige activiteiten en beheerprocessen in de MVNO.

 

Voordelen voor MVNO's

Lanceer in slechts enkele maanden een MVNO-bedrijf

Een vooraf geconfigureerde reeks processen en scenario's, die speciaal is afgestemd op de behoeften van MVNO's (dienstenaanbieders, wederverkopers met eigen merk enz.), maakt het mogelijk om een in een zeer korte periode (zelfs binnen de 60 dagen) een MVNO-bedrijf op te starten.

Verhoog uw ARPU dankzij betere beschikbaarheid van diensten

Maak snelle realisatie mogelijk van concurrerende marketingstrategieën op het gebied van beprijzing vooraf en achteraf. Dankzij convergentie van beprijzing vooraf en achteraf en toegenomen beschikbaarheid van diensten kan uw bedrijf profiteren van een hogere ARPU (gemiddelde omzet per gebruiker) en een groter marktaandeel.

Profiteer van een reeks verkoop-/marketinghulpmiddelen

Ontwikkel en onderhoud gemakkelijk klantrelaties met specifieke hulpmiddelen voor klantbeheer en zelfbediening. Segmenteer uw klantenbestand, beheer marketingcampagnes en loyaliteitsprogramma's.

Ontwikkel gepersonaliseerde abonnementen

Verhoog de mate van personalisering en de klanttevredenheid door ontwikkeling van unieke abonnementen voor geselecteerde klantsegmenten.

Verbeter het rendement van uw medewerkers

Verhoog de efficiëntie van uw medewerkers dankzij specifieke configuraties van specifieke bedrijfsprocessen.

Profiteer van een model voor beheerde diensten

Overweeg de implementatie van het systeem in een model voor beheerde diensten. Dit helpt u de time-to-market te verkorten en de infrastructuurkosten te optimaliseren, zodat u zich kunt concentreren op de kerncompetentie van uw bedrijf: het leveren van communicatiediensten.

Voordelen voor MVNE's

Host meerdere MVNO's op één platform

Het systeem ondersteunt hosting van verschillende MVNO's op één enkel MVNE-platform.

Breid uw bedrijfsactiviteiten uit door meerdere MVNO's te bedienen

Dankzij een gebruiksvriendelijk gebruikersoppervlakvoor het bedienen van meerdere MVNO's tegelijkertijd kunt u profiteren van een schaaleffect en uw bedrijfsactiviteiten uitbreiden met meerdere MVNO's, gemakkelijk en zonder gevaar voor fouten in de configuratie.

Lanceer nieuwe MVNO's binnen de 6 weken

Dankzij een voorgeconfigureerde reeks processen en scenario's die zijn aangepast aan de zakelijke realiteit van MVNE’s, is het mogelijk om binnen 1,5 maand een compleet nieuwe MVNO te lanceren.

Stem uw benadering af op elke MVNO

Dankzij convergente facturering met een gepersonaliseerde productcatalogus kunt u prijsmodellen individualiseren en concurrerende marketingstrategieën voor elke MVNO definiëren.

Beheer uw MVNO's op één enkele plaats

Het systeem bevat een klantbeheermodule, die het beheer van de database van alle gehoste MVNO's vereenvoudigt.

Pas processen en workflows aan uw behoeften aan

Dankzij een grafische weergave van de bedrijfsprocessen kunt u de opeenvolging van stappen snel veranderen en individualiseren, zodat ze tijdig zijn aangepast aan de behoeften van uw MVNO.

Integreer gemakkelijk met MVNO-systemen

Het systeem biedt twee onafhankelijke manieren voor integratie met de systemen van uw MVNO (API en webdiensten met behulp van de B2B-gateway), en biedt onmiddellijk toegang tot informatie over nieuwe klanten en contracten met partners die in het systeem zijn geregistreerd, en de mogelijkheid om ze onmiddellijk te dienen.

Verhoog de controle over simkaartorders

Een module voor bronbeheer helpt u meer controle te krijgen over de automatisch gegenereerde orders voor nieuwe simkaarten, en over de reeks nummers die is toegewezen aan MVNO's. Het ondersteunt ook het volgen in real-time van de orderverwerking en bevat zelfs informatie over gestolen simkaarten.

Beheer uw partners (VAS-/IPTV-aanbieders, MNO's)

Comarch MVNE Solution wordt geleverd met een specifiek pakket met beheer- en afwikkelingsprocessen voor MVNO’s/partners (‘partners’ verwijst naar aanbieders van VAS, IPTV en apparaten, naast meerdere MNO's).

Profiteer van een model voor beheerde diensten

Overweeg de implementatie van het systeem in een model voor beheerde diensten. Dit helpt u de time-to-market te verkorten en de infrastructuurkosten te optimaliseren, zodat u zich kunt concentreren op de kerncompetentie van uw bedrijf: het leveren van communicatiediensten.

Elementen van deze oplossing:

Case study

 

 

"The Comarch pre-configured solution and its engagement in the project have allowed us to launch our MVNO IT system in an extremely short time."

Vincent Arnault, CEO, Auchan Telecom

Download de case study >>

Gerelateerd materiaal

Wenst u meer informatie? Heeft u raad nodig bij het kiezen van een product?

Omschrijf uw behoeften en we bieden u een oplossing op maat.