Comarch zal het Koreaanse LG U+ helpen bij de lancering van een van de eerste 5G-netwerken in de wereld

Comarch zal het Koreaanse LG U+ helpen bij de lancering van een van de eerste 5G-netwerken in de wereldComarch en LG U+ hebben een belangrijk contract ondertekend om het beheer van netwerken en services, bestaande uit de Operations Support & Readiness, Fulfilment en Assurance-domeinen van de Koreaanse operator volledig te hertekenen, in voorbereiding van de grootschalige geplande invoering van 5G. De aanstaande implementatie zal LG U+ toelaten over te schakelen van zijn oude zelfgemaakte oplossing naar een modern en uitgebreid telecom-ecosysteem.

Comarch zal de implementatie van een volledig assortiment van oplossingen op zich nemen, waarbij de bestaande tools worden geconsolideerd in een eengemaakt schaalbaar platform voor mobiele en vaste netwerken. De doelen die LG U+ met dit project wil realiseren zijn een optimalisatie van de interne bedrijfsprocessen en een verbetering van de algehele eindgebruikerservaring.

De geplande herziening van de OSS-stack zal ook een cruciale rol spelen in de plannen van de Koreaanse operator om één van de eerste commerciële 5G-netwerken te lanceren. Naast de ondersteuning van de operator bij de implementatie van de meest recente netwerktechnologie zal het Comarch-systeem ook 3G-, 4G- en vaste netwerkdomeinen bedienen.

De oplossing van Comarch zal LG U+ helpen de IT-architectuursilo’s af te breken, hen voor te bereiden op een efficiënte invulling van moderne, op 5G-gebaseerde services, de doeltreffendheid van het netwerkbeheer verhogen en via automatisatie kosten te verlagen. Het zal ook de tools leveren om logische connectiviteits-lagen in een eengemaakt formaat te creëren, netwerkvirtualisatie te ondersteunen en de bewaking van de lagen van netwerk, service en klanten op zich nemen. Comarch OSS zal ook LG U+ Intelligent Assurance & Analytics mogelijk maken, dat o.a. een embedded programma voor machine learning omvat.

Het contract met LG U+ is een belangrijke mijlpaal voor Comarch. De ondersteuning van een van de eerste implementaties van een commercieel 5G-netwerk betekent dat ons bedrijf een voortrekkersrol speelt in innovatie. De beschikbaarheid van ons OSS-platform dat uit bijna 20 modules bestaat, biedt onze klanten een geïntegreerde oplossing van wereldklasse die het mogelijk maakt services die via mobiele of vaste netwerken worden geleverd, efficiënt te beheren. Bovendien zal een grote implementatie bij een belangrijke Koreaanse mobiele-telefoonaanbieder ons helpen onze aanwezigheid op de Aziatische markten te versterken, merkte Jacek Lonc, EVP Sales Telco Division bij Comarch op.

Wij bij LG U+ gebruiken op dit moment een zelfontwikkelde OSS-stack. Omdat onze IT volgens een silo-architectuur is gebouwd, staan we nu voor een aantal uitdagingen die te maken hebben met de invoering van nieuwe technologieën zoals 5G en netwerkvirtualisatie. Hokyung Kwon, NMS Development Team Leader bij LG U+ merkte op dat de succesvolle implementatie van het uitgebreide platform van Comarch, LG U+ zal toelaten een concurrentievoordeel te verwerven en de efficiëntie van de bedrijfsprocessen te verhogen.

Over LG U+

LG U+ werd opgericht op 11 juli 1996 en heeft sindsdien stelselmatig de levens van klanten veranderd. Wij streven ernaar telecommunicatieservices, snel internet, VoIP- en IPTV-services evenals andere dataservices te ontwikkelen. Als eersten in de wereld bieden wij nationaal een LTE-netwerk aan met supersnelle services van de beste kwaliteit. LG U+ blijft hogere servicestandaarden creëren en klanten blij maken door het tijdperk van 5G en IoT te betreden.

Over Comarch

Comarch is een wereldwijde leverancier van software en zakelijke diensten. Het bedrijf heeft meer dan twintig jaar ervaring met het ontwerpen, implementeren en integreren van IT-oplossingen voor enkele van de grootste merken ter wereld, zoals BP, Deutsche Telekom, Diageo, KPN, Orange, Telefónica, Unilever en Vodafone.

Comarch beschikt over een gespecialiseerde telecomafdeling die wereldwijd IT-oplossingen levert aan telecomproviders. Het bedrijf bouwt technologieoplossingen om te voldoen aan de belangrijkste eisen van telecombedrijven, namelijk stijging van de omzet, verhoging van de bedrijfsefficiëntie, vereenvoudiging van systemen, verbetering van de klantervaring, ontwikkeling van nieuwe services en verkorting van hun marktintroductietijd.

Comarch’s IT-oplossingen voor telecom worden doorlopend vermeld in het Gartner Magic Quadrant-rapport, en het IoT-aanbod is positief beoordeeld door Berg Insight, IHS Markit en Gartner, dat Comarch tevens omschreef als een ‘’Aanbieder waar rekening mee moet worden gehouden” in “Market Trends: Een totaalbenadering voor de selectie van een CSP IoT-platform zal de marktpositie vergroten” in 2017.

Het bedrijf wordt vanwege zijn werk in de telecomsector ook door andere analisten erkend, waaronder Forrester, Informa en Frost & Sullivan.

 

Comarch Telecommunications Persbureau:

Tel.: +48 12 684 83 71

E-mail: Media@comarch.pl

Share