Comarch ondersteunt Orange in het leveren van Fiber-to-the-Home

Orange Polska

 

 

Orange Polska, de toonaangevende Poolse telecomleverancier, heeft Comarch gekozen als OSS-softwareleverancier ter ondersteuning van het OSS4FTTH-project van Orange.

 

 

 Comarch zal Orange Polska zijn best-of-suite OSS-oplossing verstrekken, bestaande uit modules die het volgende mogelijk maken:

·        een gemakkelijk beheer van zowel netwerkbronnen (Network Inventory Management) en diensten (Service Inventory)

·        ontleding van klantorders (Service Order Management) en het implementatieproces van dynamische diensten (Service Fulfillment)

·        naadloos beheer van personeel die in de field werkt (Field Service Management)

·        vereenvoudiging van het beheer van gerapporteerde fouten (via het Trouble Ticketing System)

 

Comarch zal verantwoordelijk zijn voor de migratie van de fysieke, logische en service inventaris gegevens van Orange. Het zal ook de integratie van de softwareoplossing met Oranges BSS-domein, netwerkinfrastructuur en serviceleveringsplatforms vergemakkelijken via een beheerde API in lijn met de aanbeveling voor Open API van TM Forum.

Het project zal de technologische instrumenten die Oranges Fiber-to-the-Home-project (FTTH) ondersteunen, stroomlijnen, waardoor zijn netwerkbeheer- en serviceleveringsprocessen zullen worden getransformeerd en geautomatiseerd.

De business case voor het project veronderstelt de vermindering van TCO (totale eigendomskosten) in het OSS-domein. Het zal ook de verbetering van de KPI's van de bedrijfsactiviteiten mogelijk maken en zal zorgen voor grotere flexibiliteit bij de inzet van nieuwe diensten, technologieën en processen in het GPON-toegangsnetwerkdomein (Gigabit Passive Optical Network).

"Orange is altijd al een koploper op vlak van innovatie geweest, en zijn FTTH-aanbod is hier het perfecte bewijs van. We zijn erg enthousiast om met Orange samen te werken voor de bouw van zijn OSS-omgeving, die het aanbod van innovatieve FTTH-diensten zal optimaliseren en de klantenervaring zal verbeteren", aldus Marcin Dąbrowski, VP Telecommunications, Comarch.

De levering van de eerste projectfase wordt verwacht in september 2017. Het voltooien van het volledige project is gepland voor mei 2019.

 

Over Orange Polska

Orange Polska is een toonaangevende leverancier van telecomdiensten in Polen. Het heeft de grootste technische infrastructuur in het land. Het bedrijf biedt zijn 20 miljoen klanten diensten op het gebied van de nieuwste technologieën, waaronder convergente oplossingen op basis van moderne vaste en mobiele telefoniediensten, mobiele en vaste internettoegang en talloze multimediadiensten. Orange Polska biedt uitgebreide oplossingen voor bedrijven. Het bedrijf is bekend om zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten alsook activiteiten die gericht zijn op de stimuleren van innovaties. Het bedrijf investeert in high speed FTTH-internet en in mobiel 4G/LTE internet.        

 

Over Comarch

Comarch is een internationale leverancier van software en bijhorende diensten. Het heeft meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen, implementeren en integreren van IT-oplossingen voor enkele van 's werelds grootste merken waaronder Telefónica, Vodafone, BP, Deutsche Telekom, Diageo en Unilever.

Comarch heeft een gespecialiseerde telecomafdeling die software en diensten levert aan enkele van de grootste telecommerken in de wereld, waaronder Telefónica, Deutsche Telekom, Vodafone, KPN en Orange.

Het bouwt technologische oplossingen die voldoen aan de belangrijkste vereisten voor telecombedrijven, namelijk: verhogen van inkomsten, verhogen van de business efficiëntie, vereenvoudiging van systemen, kostenbesparing, verbetering van de klantervaring, bouwen van nieuwe diensten en het verkorten van hun time to market.

Comarchs OSS- en BSS-oplossingen worden sinds het eerste rapport voortdurend vermeld op het Magic Quadrant van Gartner. Het bedrijf is ook erkend voor zijn werk in de telecomsector door andere analisten zoals Forrester, Informa en Frost & Sullivan.

 

Comarch Telecommunications Press Office:
Tel: +48 12 684 83 71
E-mail: media@comarch.pl

 

Share